+386 5 663 77 00
zgodbeoribistvu@zrs-kp.si

O projektu

Nekaj o projektu

Evropski sklad za pomorstvo in ribištvo LAS Istre Logotip Zgodbe o ribištvu

Projekt Zgodbe o ribištvu Slovenske Istre skozi čas, ki bo trajal od oktobra 2021 do julija 2023, financira Evropski sklad za pomorstvo in ribištvo (ESPR) v znesku 197.663,70 evrov v okviru svojega operativnega programa. Sklad s tem in podobnimi projekti omogoča ribičem prehod na trajnostni ribolov, podpira sodelovanja lokalnih skupnosti, zaposlovanje v morskih poklicih in boljše življenje obalnih skupnosti. Projekt podpira tudi LAS Istre (Lokalna akcijska skupnost Istre).

ZADNJE NOVICE

Sticky Post

Nagrade na festivalih se kar vrstijo: Video Zgodbe o ribištvu

Posted on12 Sep 2023
V okviru projekta LAS Zgodbe o ribištvu Slovenske Istre skozi čas je nastal trinajstminutni video z italijanskimi in angleškimi podnapisi, ki po sledeh kulturne dediščine obmorske Slovenije s privlačnimi kadri, dragocenimi dokumenti in pričanji razpira dejavnosti ribištva ter sredozemski slog življenja, ki ga v Slovenski Istri tako v urbanem prostoru kot na podeželju obalnih občin ohranjamo. Dragoceno sodelovanje z osmimi ribiči, pričevalkami o zgodovini predelave rib v Izoli, s kulinarično mojstrico in mnogimi drugimi je gladko steklo.

Tudi Erasmus dijaki spoznavali Zgodbe o ribištvu

Posted on15 Maj 2023
V petek, 12. maja 2023, je na Srednji šoli izola v okviru Dneva odprtih vrat potekala še zadnja delavnica Ribič je moj poklic, ki pa je imela drugačno publiko kot običajno. Prisotni so bili namreč Erasmus dijaki in njihovi mentorji.
sl_SISL