Gostilna Bujol v starem mestnem jedru Izole na Manziolijevem trgu, se predstavlja kot enostavna ribja gostilna, »betula«, ki ponuja svojim gostom avtentične, po starih receptih pripravljene ribje jedi. V recepturah, ki so nastale pred več kot sto leti (bakalar, file inčunov v olivnem olju, kalamari s čebulo in mnoge druge), pripravlja ribe domačih ribičev ter izbrane morske in druge lokalne dobrote.
Gostilna je s svojimi ribjimi jedmi pravi ambasador Izole, istrske tradicije in kulinarike.
Kot partner v projektu LAS Istre Zgodbe o ribištvu bo lastnik gostilne Alen Pušpan ponudil na Dnevu istrskih okusov ribiške dobrote po zmernih cenah.
Med drugimi bodo na voljo jedi, katerih recepte so stare gospodinje in ribiške družine predale Luciji Čok, avtorici knjige Okus po morju – Stara istrska kuhinja.
Prisrčno vabljeni!